Niet slim, hebberig of beide
Soms is het niet uit te leggen aan anderen, en zelfs ook niet aan mezelf. Het begon zo: ik plant pompoenen elk jaar op de composthoop; het …
Lees verderSoms is het niet uit te leggen aan anderen, en zelfs ook niet aan mezelf. Het begon zo: ik plant pompoenen elk jaar op de composthoop; het …
Lees verderOok op internet kom je het vaak tegen; hoe kun je de smaak van tomaten bewaren? Uiteindelijk is de tijd dat je ze kunt oogsten maar kort; …
Lees verderIk ben heel goed in ‘delen’. Slakken mogen best wat slaplantjes oppeuzelen, ik zaai en plant er gewoon wat meer (het moet natuurlijk niet te gek worden). …
Lees verderHet mooie van moestuinieren is dat je nooit uitgeleerd bent. Elk jaar zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken; van nieuwe soorten en andere rassen tot bijzondere …
Lees verderNou ja, een tip is misschien een groot woord. Maar ik postte afgelopen week bovenstaande foto op instagram. Want ik verwijderde een paar weken geleden duidelijk iets …
Lees verderHet is lastig om te schrijven over iets waar ik zelf nog geen ervaring mee heb. Maar tegelijkertijd wil ik er graag over schrijven, voor het geval …
Lees verderElk voorjaar krijg ik vragen over het voeden van planten. Soms zitten daar vragen bij van mensen die zaailingen hebben die niet groeien en geel worden. Gelukkig …
Lees verderEen moestuinder is nooit uitgeleerd, elk jaar leer je weer een andere methode, een nieuw inzicht, een bijzonder ras, soms zelfs een nieuw soort, ander materiaal, etc.. …
Lees verderNormaal gesproken zet ik (eens per 3 jaar) in juli, na de grootste oogst van de eenmaal-dragende aardbeien, de eerste uitlopers in potjes met een mengsel van …
Lees verderIk schreef vorig jaar december een blog over het zelf maken van bladaarde. En ik beloofde later te laten weten hoe dat experiment was afgelopen. Het is …
Lees verderIk heb in de afgelopen jaren al een paar keer een blog geschreven over de preimineervlieg; hoe ze de hier complete oogst van uien, sjalotten en winterprei …
Lees verderDaar zitten we dan, op de langste dag van het jaar, binnen, terwijl het buiten pijpenstelen regent. De tuin is weer kletsnat maar nu maak ik me …
Lees verderJawel, ook dit jaar teel ik ze weer:-): multiflora tomaten. Omdat ik ze zo bijzonder vind, bijna als oertomaatjes: vrijwel altijd heel gezonde en sterke planten, een …
Lees verderIk schreef eerder al 2 blogs over het zaaien van paprika’s, pepers en aubergines. Over het waarom en de voorbereidingen: Stapje voor stapje. En daarna over het …
Lees verderDit is geen blog, ik wil op deze plaats graag uitleggen hoe het werkt als iemand een vraag of opmerking heeft. Dat komt omdat ik steeds meer …
Lees verderEigenlijk is het een soort compost maken. Maar dan van slechts 1 ingrediënt: herfstbladeren. En omdat je alleen dor bruin blad gebruikt (zonder vers groen afval) duurt …
Lees verderWe hebben nauwelijks uit de vriezer gegeten. Simpelweg omdat we nog heel veel kunnen oogsten. En omdat er ook best veel soorten buiten de vriezer bewaard kunnen …
Lees verderIk kreeg een week of 4 geleden een mailtje van Plants of Distinction, een Engelse webwinkel, met de melding dat ze nog tot het einde van dit …
Lees verderIn mijn vorige blog schreef ik over het minderen van potten in de achtertuin door ruimtegebrek: Een goede reden. Maar daar had ik het verder niet over …
Lees verder‘Het einde’ is wel erg overdreven; de tuin staat nog voor 95% vol, met sla en andijvie, rucola en prei, pompoenen en allerlei soorten kool, etc.. Maar …
Lees verderAllereerst: als het goed is doet de nieuwsbriefmail het weer. Sinds eind december waren er steeds meer mensen die de mail niet meer ontvingen of zich niet …
Lees verderEindelijk weer eens naar de tuin. Wat is het koud!! (na 2 weken binnen bij de houtkachel te hebben gezeten 🙂 ). Genoeg te doen, waar gaan …
Lees verder