Tijd voor de website
Ondertussen stond de regenmeter hier zojuist op 9,7 millimeter. Een malse regen dus vandaag, en hier was dat ondertussen wel gewenst (nog niet heel noodzakelijk maar als het nog een dag of 4 droog en warm was gebleven hadden we de pomp mee moet gaan nemen naar de tuin om water te geven en watertonnen te vullen).
En dus een dagje thuis. Ondertussen zal het van deze regen allemaal wel lekker groeien op de tuin, vooral de éénjarigen konden wel wat gebruiken, en natuurlijk de uien, de jonge krootzaailingen, etc. Alles eigenlijk wel, op bonen na.
Op de foto rechtsboven de Impatiens scabrida, de zaden gekocht bij Plantworld Devon, gezaaid in februari (want ik dacht dat ze misschien niet zou kiemen zonder kou dus op tijd om eventueel bij niet kiemen nog even een paar weken koud te kunnen zetten). Gekiemd, bij kamertemperatuur, binnen 2 weken. En in maart bloeide ze al (thuis, pas 10 cm hoog). En die bloei is niet meer gestopt. Nu ondertussen 30 centimeter hoog, en vol met bloemen. Ze moet wel 80 tot 100 centimeter gaan worden, ik ben benieuwd of de bloei echt tot de herfst doorgaat, dat zou wel bijzonder zijn……..dan heb ik er weer een favoriet bij 🙂
De tijd in mei en juni gaat altijd zo snel in een groentetuin. Zo heb je begin mei nog een kale tuin met hier en daar wat zaailingen, en zo groeit alles in die 2 maanden letterlijk als kool en krijg je ineens al oogst. Eind juni en in de maand juli verwacht ik het al erg druk te hebben met het invriezen van krootjes, oogsten we volop kapucijners (op de foto links zie je de peulen al hangen, die zijn nu nog plat, maar dat duurt niet lang meer), doperwten, sla, de aardappelen natuurlijk, uien en knoflook, koolrabi, rucola en vergeet de aalbessen niet, aardbeien, etc.. Potten voor inmaak staan klaar, 1 van de 2 vriezers is leeg, schoongemaakt en staat uit, te wachten op wat er komen gaat.
En eigenlijk gaan we nu al anticiperen op die oogst. Afgelopen week al peultjes Golden Sweet geplukt, witte raapjes (op de foto zie je de Purple Top Milan), komkommers, sla, en de laatste waterkers voor ze nu is gaan bloeien.
Volgende week ga ik alvast weer beginnen met zaaien voor de plaatsen die over een paar weken leeg gaan komen. Sla heb ik al gezaaid en die kan komende week al worden uitgeplant. Maar verder zitten al in de tas zaden van snijbiet, spitskool, savooikool, rucola, krulandijvie, nog 2 bonensoorten, nog wat nieuwe krootjes, etc.
Mar vandaag en morgen regen. En dus achter de computer. Alle teksten van de oude website kopiëren en opslaan. En dan kan ik komende maand zo voorzichtig de oude website wel op gaan zeggen. Dan heb ik op de nieuwe website nog wel heel wat te doen, ik moet nog heel veel foto’s uitzoeken, op maat maken en invoegen, teksten nakijken en aanpassen, de databases maken. En niet te vergeten, beginnen met de zadenlijst. De bezoekers kunnen daarvan alleen nog de algemene uitleg zien, maar ‘achter de schermen’ ben ik al begonnen met de eerste beschrijvingen en foto’s te plaatsen. Helaas nog geen zaden kunnen oogsten, maar binnen een week of 2 gaat dat al voorzichtig veranderen 🙂
Ik wilde je zadenlijst bekijken maar daar ben ik een wachtwoord voor nodig?
klopt dat wel?
Dag Johan,
Die ervaring heb ik ook, ben dus ook benieuwd naar de reden. Zelf bedacht ik dat Diana er druk mee bezig was en dat we er daarom nog niet op kunnen kijken. Ik ben dus ook benieuwd naar de uitleg van Diana.
Groet
Gea
Ik vrees dat ik nog geen zadenlijst heb, nog geen enkel zaadje geoogst 🙂
Maar wel vandaag begonnen met een soort structuur waarin ik hoop in de komende maanden langzaam met elke soort die ik heb kunnen oogsten de zadenlijst op te bouwen.
Ik kan de zadenlijst privé houden maar dan kan ik er geen pagina’s aan vast koppelen en daarom dus voor een wachtwoord gekozen. Ik moet kijken of ik het anders kan gaan maken maar in ieder geval vrees ik dat de zadenlijst hoe dan ook pas echt zichtbaar wordt wanneer die helemaal klaar is (en dat wordt toch echt eind oktober/begin november :-)).
Ik ga kijken of ik het zo kan veranderen dat ik er toch achter de schermen mee kan werken zonder dat mensen er last van hebben of willen inloggen maar dat nu eenmaal niet kunnen tot komend najaar.
Groetjes,
Diana
Dag Diana,
Wat een snelle reactie, (zoals steeds). Werk rustig door zou ik zeggen. De reden dat ik heb gekeken was omdat ik wel nog de namen van mijn pepers, tomaten en paprika’s heb en ook een aantal planten, maar niet weet wat nou wat is. Maar ik wacht rustig af en tuinieren gaat gepaard met verrassingen.
Bedankt voor je antwoorden op mijn vragen.
Groet
Hallo Gea,
Alle soorten die ik zelf eens heb geteeld staan in de database van zelfgeteelde soorten, dus ook altijd alle soorten die in de afgelopen paar jaar in de zadenlijst stonden. Dat geldt voor tomaten, pepers, aubergines en tomaten.
Ik ben druk bezig die database over te zetten naar de nieuwe website maar dat is wel een hels karwei van een paar honderd soorten, met beschrijvingen en foto’s. Dus ik vrees dat die databases voorlopig nog niet volledig op de nieuwe website staan. Misschien kun je nog even op de oude website kijken in de inhoudsopgave: https://mooiemoestuin.net/inhoudsopgave.htm
Scroll dan naar beneden tot de alinea ‘databases’ en kies dan welke pagina’s je daarvan wilt bekijken, je zult er de informatie vinden van elk ras en ook een foto.
Groetjes,
Diana