Te druk
Sorry, echt geen tijd voor een tuindagboek, te druk met wieden, water geven, heel veel water geven, tikken, dieven, toppen, planten, zaaien, oogsten, inmaken, oppotten, afdekken… dat was het wel zo ongeveer, geloof ik.
Maar ik wil even doorgeven dat het recept van aardbeienjam met chocolade hier erg lekker wordt gevonden. Ik heb hier het originele recept opgeschreven, plus mijn versie ervan: Jam van aardbeien met chocolade
En daarmee hoop ik wat inspiratie te hebben gegeven voor alle mensen, die net als wij, op dit moment flinke hoeveelheden aardbeien kunnen oogsten. Echt de moeite waard, het vleugje chocolade is heerlijk en de jam is lekker fris, door de toegevoegde appel en citroensap, en toch ook zoet genoeg om jam te zijn.
Zo, dit was alweer het einde van dit ’tuindagboek’, wij gaan tomatenplanten oppotten, water geven, kapucijners en aardbeien oogsten (en vast nog wel wat meer). Vanavond nog een keer aardbeienjam maken, maar dan met vlierbloesem, daar ben ik ook erg benieuwd naar.
Maar ik ben toch blij om een nieuw tuindagboek te lezen hier!
Rennen vliegen en draven .sus6 daar
groetjes miep
Hoi Diana,
Nog een tip voor de aardbeien.
Pureren met wat blaadjes munt.
Heerlijk over slagroomijs met slagroom.
Voor in smoothies (sinaasappel, citroen, banaan, etc.)
En je kunt het ook bewaren in de diepvries.
Hallo Ineke,
Dankjewel voor de tip. Ik heb zelf ondertussen al een kilo aardbeien ingevroren, gewoon in stukjes, om later eens te bedenken wat ik ermee kan gaan doen (in yoghurt, dessert, taart, moes of jam). Maar gepureerd met munt in porties is ook handig, voor in de yoghurt, ga ik zeker proberen.
groetjes,
Diana
Hoi Diana, ik en mijn partner zijn bezig een tuin in te richten in het ‘Groene Hart’. Ik woon zelf in Oud-Beijerland [lang verhaal waarom dan die tuin in het Groene Hart] en we nemen iemands zijn serre over op hetzelfde ‘vakantie-park’ (mensen wonen daar permanent, dus ‘vakantie…’? ) en willen dat gaan gebruiken als kas. Cadeautje van mijn partner voor mijn verjaardag. (ja, hij is echt lief!) Op mijn zoektocht naar info stuitte ik op jouw site en ik moet jou echt de complimenten geven hoe jij schrijft (vol humor) en de vele info en foto’s die jij op je site gezet hebt. Ik ga jouw site zeker volgen en zo te zien heb ik nog genoeg te lezen! Ik had je dit willen mailen, maar kon geen mail-adres vinden. Succes met jullie tuin(en). groetjes, Hellen
Hallo Hellen,
Dankjewel voor je aardige woorden! Ik heb mijn mailadres op slechts een paar plaatsen op mijn website staan, toen het mailadres nog zo open op de voorpagina stond kreeg ik wel 25 mailtjes per dag, of in een tuin wilde ontwerpen, of ik 25 kilo pootuien te koop had, of ik ingehuurd kon worden voor onderhoud….. en ik heb niet eens genoeg tijd voor mijn eigen tuin :-). En zo de berichten in mijn tuindagboek ontvangen vind ik zelf heel leuk, en bovendien kunnen mensen ook op elkaar reageren, helpen bij vragen, etc..
Heel veel succes met het inrichten van de tuin, en wellicht nog een goede oogst uit de serre/kas halen!
Veel plezier ermee!!
groetjes,
Diana
Ik heb vandaag het recept van jouw aardbeienlikeur gebruikt, voor een deel van de berg aardbeien ;). Nu alleen nog 3 maanden wachten…………………
Hallo Marieke,
Leuk! Ja, inmaken vergt soms wel wat geduld, een soort extreme-slow-cooking 🙂
Ik hoop dat je het lekker gaat vinden!
Diana
Hallo Diana, volgend jaar ga ik met alles eerder beginnen en de hele kamer vol zetten met zaailingen, er valt nog zo weinig te oogsten hier… Aan de andere kant zien we van alles hard groeien nu, tomatenplanten, courgetteplanten, peren, perziken, blauwe bessen en appels. Dan denk ik ook maar ik zit in m’n 1e moestuinjaar 🙂 gr, Hannah
Hallo Hannah,
Wij kunnen ook nog niet zo heel veel oogsten hoor, het is pas half juni. Vroeg beginnen is leuk, maar te vroeg beginnen neemt ook risico’s met zich mee. Ik vrees dat tuinieren ook iets van geduld vraagt (niet mijn sterkste kant, ik geef het toe :-)).
groetjes,
Diana
Haha, geduld is ook niet mijn sterkste kant 😉 langzaam krijg ik wel een beetje groene vingers…