Twee verregende dagen
Ik ben blij dat ik vorige week nog een tweede vak in de moestuin kon opruimen en er een groenbemester in kon zaaien. Op de foto hierboven …
Lees verderIk ben blij dat ik vorige week nog een tweede vak in de moestuin kon opruimen en er een groenbemester in kon zaaien. Op de foto hierboven …
Lees verderIk heb het natuurlijk niet over de liefde voor mensen, dat is een heel ander verhaal en van een andere orde. Maar in het bijgebouw van liefdes …
Lees verderIk ruik ze altijd al voor ik ze zie: vlierbloesems. Zoals een hond feilloos een haas vindt en er achteraan rent, zo ruik ik vlierbloesems op een …
Lees verderIk schreef vorige week al een blog over de enorme groei en oogst van pompoenen: Niet slim, hebberig of beide En de eerste pompoen is thuis. Niet …
Lees verderOok op internet kom je het vaak tegen; hoe kun je de smaak van tomaten bewaren? Uiteindelijk is de tijd dat je ze kunt oogsten maar kort; …
Lees verderHet is elk jaar hetzelfde. Ik weet het wel. Dat de moestuin in de zomer op een enorme golf lijkt. En toch denk ik elk jaar dat …
Lees verderEén van mijn favoriete nieuwe recepten (dit jaar voor het eerst gemaakt) is de Oxymel (het mengsel van verse salie, gember, zelfgemaakte appelazijn en koud geslingerde honing …
Lees verderVorige week schreef ik een heel uitgebreid blog, over de teelt en oogst van gember: gember in 2022. Deze week wordt het kort blog. Want ik heb …
Lees verderDoor de hitte konden en wilden we deze week niet te hard in de tuin werken. Natuurlijk: we geven water, zo vaak en zo veel als we …
Lees verderAllereerst iedereen heel hartelijk dank voor alle lieve en bemoedigende berichten (en persoonlijke horrorverhalen) na onze kleine vriezerramp! Het is met deze hittegolf allesbehalve tuinweer (in de …
Lees verderIn mei zeg ik altijd dat het de drukste maand in de tuin is. In juni zeg ik hetzelfde over juni. En het geldt natuurlijk ook voor …
Lees verderIk ben ondertussen oud genoeg om nog te weten wanneer ik voor de allereerste keer kennis maakte met deze groente. Het is bijna 30 jaar geleden en …
Lees verderEindelijk, wat hebben we naar een paar goede buien gesmacht. Wij zelf, omdat het heel veel sjouwen met gieters water scheelt, maar vooral de planten en dieren …
Lees verderElk jaar zoek ik weer naar leuke en vooral lekkere manieren om de oogst te bewaren. Er zijn vaste favorieten, zoals de vijgenjam met sinaasappel en pijnboompitten, …
Lees verderIk heb eigenlijk geen tijd om een blog te schrijven, want de oogst is niet zo groot als in andere jaren maar uiteindelijk gaan we nu toch …
Lees verderDoor overvloedige regen aan huis gekluisterd dook ik afgelopen week de keuken maar in. Zo werkt dat hier :-). En ik heb iets leuks te melden: vanaf …
Lees verderDit keer geen uiteenzetting over wat er allemaal mis gaat in de groentetuin maar eens een blog met een positief tintje. Al begint dit verhaal ook wat …
Lees verderWellicht niet voor iedereen even interessant, maar ik eet elke ochtend een ontbijt van magere kwark met fruit. In de zomer is dat geen probleem, heb ik …
Lees verderWat staat de tuin nog vol! Ik heb al eerder verteld dat er elke maand een officiële fotograaf foto´s komt maken voor bij de moestuintips die ik …
Lees verderHoewel de tuin nog vol met groenten staat en ik ook weer aan het zaaien ben (veldsla, winterpostelein, spinazie, pluksla, etc.) zien en voelen we wel dat …
Lees verderIk beloofde 2 blogs geleden het recept te plaatsen van ingelegde groene tomaatjes in azijn en suiker. Ik vond het recept in het oude (ik meen jaren …
Lees verderTussen neus en lippen door (of eigenlijk tussen zaaien, opruimen, wieden en oogsten door) schrijf ik dit blog. Ik wil iedereen heel hartelijk danken voor de reacties …
Lees verderEen paar weken geleden meldde ik in een blog het recept voor een tomatensaus 3.0, waarbij niet alleen tomaten werden geroosterd maar ook nog een aantal andere …
Lees verderIk heb op mijn website een paar jaar geleden al eens een recept voor piccalilly geplaatst, een relatief makkelijk recept, best lekker, zurig, fris, beetje kruidig. En …
Lees verderPas op! Ik kreeg van iemand die dit recept maakte de melding dat 3 potten waren gaan gisten. Voor nu kan ik nog niet bedenken hoe en …
Lees verderNog zo’n kort blogje. Want nu we ruim voldoende potten tomatensaus hebben wordt het tijd om te drogen. Maar ook om er eens iets lekkers mee te …
Lees verderBij deze op de valreep van het weekend nog een blog met flink wat links naar recepten die ik deze week op de website heb gezet. Allereerst …
Lees verderHet duurt niet heel lang meer voor we veel kunnen gaan oogsten. Voor alle duidelijkheid; we oogsten nu ook volop hoor, eten elke dag uit de tuin; …
Lees verderIk ben druk bezig om op de website alle recepten en ook inmaakrecepten in een andere vorm te zetten, zodat ze makkelijker gevonden kunnen worden. Vanaf nu …
Lees verderDe tomaten groeien als kool. We moeten wel flink water geven want het is meer dan een maand geleden dat er een druppel viel. Maar daar krijgen …
Lees verder