Vegetarische Shakshuka

Ingredienten

  • 200 gram aardappelen
  • 200 gram pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 paprika's (in verschillende kleuren)
  • 1/2 bos peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel harissa (of chilivlokken)
  • 1 blik (400 gram) gepelde tomaten)
  • 4 eieren
  • Zout en peper naar smaak

Details

(7 beoordelingen)

Bron: Jamie Oliver
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voor: 4 personen
Categorie: Hoofdgerecht
Soort keuken: Mengelmoes

Wij vonden dit een heerlijk recept uit het boek Veg van Jamie Oliver! We hadden het zelfs ook zonder eieren lekker gevonden. We hebben er platbrood (ook van Jamie Oliver) bij gemaakt. De gerookte paprika geeft er een bijna chorizo-achtig smaakje aan. Er is één ding: dit is een recept voor 4 personen maar met allebei 1 platbroodje (dus de helft van dat recept) aten wij het (weliswaar met flinke trek na een drukke tuindag, en zonder voor- en nagerecht) op slechts 2 scheppen na op (en die 2 schepjes hebben we dag erop bij de lunch gegeten). Zo lekker was het 🙂

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes (wat ik teveel aan pompoen had vroor ik in blokjes in). Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Maal de venkelzaadjes in een vijzel tot het wat fijner is en meng het met de komijn en gerookt paprikapoeder. Snijd de peterselieblaadjes fijn en hak de steeltjes fijn, zet apart van elkaar weg.

Stap 2: Bakken

Verhit de olijfolie in een (hapjes)pan en voeg de aardappel- en pompoenblokjes toe. Bak dit enkele minuten en voeg dan de paprikastukjes en de fijn gehakte knoflook toe. Roer regelmatig en voeg vervolgens de fijn gehakte peterseliesteeltjes en het mengsel van venkelzaad, gerookt paprikapoeder en komijn toe. Bak nog een minuutje

Stap 3: Stoven

Voeg de harissa of chilivlokken toe en ook het blikje gepelde tomaten. Dat laatste heb ik niet gebruikt want ik had een pot geroosterd tomatensaus uit eigen inmaak. Maak op smaak met zout en peper en voeg nog 1/4e blikje water toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan zachter en doe het deksel op de pan. Sudder ongeveer 10 tot 15 minuten tot de aardappel en pompoen gaar zijn. Haal het deksel van de pan, kook indien nodig nog wat in tot je een dikke gevulde saus overhoudt. Maak met een juslepel 4 kuiltjes in de shakshuka en breek er de eieren in. Zet het deksel weer op de pan en kook de eieren zo zacht of hard als je lekker vindt. Serveer met wat platbrood maar ongetwijfeld ook lekker met wat rijst

Stap 4:

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief