Salsa van gebakken tomaat
Herkomst recept: ?
Ingrediënten:
- 500 gram tomaten
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 jalapenopepers (of vergelijkbaar)
- zout naar smaak
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
- een handje verse fijngesneden peterselie
- 1 theelepel rozemarijnnaaldjes, ragfijn gesneden
Recept:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de tomaten in kwarten en leg ze naast elkaar in een grote ovenschaal. Pel de sjalotten, snijd die ook in kwarten en leg ze tussen de tomatenkwarten. Snijd de pepers doormidden, verwijder kroontje en zaadlijsten en snijd ze in stukken, leg het tussen de tomaten en sjalotten. Pers de knoflook er boven uit, en strooi er wat zout over en de fijngesneden rozemarijnnaaldjes. Sprenkel tot slot 1 eetlepel olijfolie erover en ‘droog’ de tomaten ongeveer anderhalf in de oven. Laat het dan afkoelen. Verwijder het vel van tomaten en pepers. Hak alles grof. Proef nu en maak op smaak met citroensap, zout, de laatste eetlepel olijfolie, bruine basterdsuiker en peterselie. Lekker op stokbrood of met rijst of vlees.