Pompoensoep met appel
voor 4 personen
herkomst recept: Soep bij Janneke thuis van Janneke Philippi
Ingrediënten:
- 1 pompoen van circa 1,2 kilo
- 2 fris zoetzure handappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel djinten (komijn)
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1 liter groentebouillon
- een handvol basilicumblaadjes
Recept:
Maak de pompoen schoon, verwijder afhankelijk van het ras de schil, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook een paar minuten tot het glazig is. Voeg pompoenblokjes en appelblokjes toe en bak nog 2 minuten. Voeg komijn en kaneel toe en bak nog een paar minuten tot je duidelijk de komijn en kaneel ruikt. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat een kwartiertje koken (tot de pompoenblokjes gaar zijn). Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Maak af met een straaltje goede olijfolie en wat fijngesneden basilicum. En de pompoen-pecorinobol waarvan je het recept in de receptenlijst onder het kopje ‘Bakken’ vindt, uit hetzelfde boek van Janneke Philippi, is er erg lekker bij!