Peultjessalade

Details

Categorie: Salade
Soort keuken: Nederlands

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 200 gram peultjes
  • 1 rode paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 half kropje (liefst rode) sla
  • een paar blaadjes mosterdblad
  • een stukje Parmezaanse kaas
  • 3 sneetjes witbrood zonder korst
  • 0,5 deciliter olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en grofgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker

Recept:

Maak de paprika schoon, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Was de peultjes en snijd ze schuin doormidden. Kook wat water in een pan, doe de peultjes erin en kook 3 minuten. Spoel daarna direct af met veel en ijskoud water en laat uitlekken en op een doek drogen. Was de sla en het mosterdblad en pluk ze in stukjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Meng in een kom de sla, mosterdblad, afgekoelde en gedroogde peultjes, paprikareepjes en tomaatjes. Snijd de witte boterhammen zonder korst in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan, pers het teentje knoflook er boven uit en bak de blokjes brood goudbruin en knapperig. Bestrooi met zout en grof gemalen peper en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Maak een dressing door de 2 eetlepels olijfolie met mayonaise, crème fraiche, citroensap en suiker goed te kloppen tot een homogene massa. Maak op smaak met een snufje zout en wat gemalen peper. Schaaf flinters Parmezaanse kaas. Schep de dressing door de salade, hussel even om en verdeel over een mooie schaal. Bestrooi tot slot met de croutons en flinters Parmezaanse kaas.

 

Instructies

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief