Pastinaak-wortelsoep
4 personen
herkomst recept: Carin Leenders – de Vries, Algemeen Dagblad maart 2013
Ingrediënten:
- 500 gram pastinaken
- 500 gram worteltjes
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gemalen korianderzaadjes (ketoembar)
- 1 theelepel koenjit
- 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of van tablet)
- 2 deciliter room
- 4 eetlepels gefruitte uitjes
- 3 eetlepels verse peterselie
Recept:
Schil pastinaken en wortelen met een dunschiller en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie, een minuut of 5, zacht en glazig (niet bruin). Voeg pastinaken en wortelen toe en bak die samen met koriander en koenjit nog een paar minuten met de ui/knoflook mee. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat een minuut of 20 koken, tot alles gaar is. Pureer de soep dan met een staafmixer en roer vervolgens de room er doorheen. Maak op smaak met peper en zout, de soep nu niet meer laten koken.
Schep de soep in borden en garneer met gefruitte uitjes en verse, fijngesneden peterselie (kan ook met verse koriander, ik vind zelf peterselie lekkerder).