Muffins met blauwe bessen
Herkomst recept: Rutger bakt
Voor 12 muffins
INGREDIËNTEN:
- 300 gram bloem (gezeefd)
- 150 gram suiker
- 4 theelepels bakpoeder (gezeefd)
- een snufje zout
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 eieren
- 200 milliliter melk
- 100 milliliter neutrale olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
- 1 ½ theelepel vanille-extract
- 175 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
RECEPT:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.
Meng in een kom de gezeefde bloem en bakpoeder met de suiker, het snufje zout en de kaneelpoeder goed door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, melk, olie en vanille-extract. Klop dit kort met een garde tot het ei goed gemengd is met de andere natte ingrediënten.
Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en meng dit zo kort mogelijk tot een beslag. Vooral niet kloppen. Spatel tot slot de blauwe bessen door het beslag en vul ieder vormpje daarmee tot bijna bovenaan.
Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Wat is dit een makkelijk en snel recept, zeg. En lekker! Ik heb het gemaakt toen ik op zondagochtend hoorde dat er plotseling visite kwam en ik niks in huis had. Maar blauwe bessen van eigen tuin heb ik in de wintermaanden altijd wel in de vriezer. En bloem, bakpoeder, olie, melk en suiker heeft ook iedereen meestal wel in huis. Snel gemaakt, snel gebakken, en dan dus toch nog iets voor bij de koffie. En dan ook nog lekker! Ideaal!