Gemarineerde meloen met serranoham

Details

Categorie: Voorgerecht

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 1 galiameloen
  • 1 deciliter zoete dessertwijn
  • 100 gram serranoham
  • takjes munt

Recept:

Schil de sinaasappelen zo dik dat je geen wit velletje meer ziet, en snijd boven een kommetje (om het sap op te vangen) de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het daarbij uitgelopen sap op. Halveer de meloen, verwijder de pitten en steek bolletjes uit de meloen. Hol de halve meloen zo volledig uit. Meng de sinaasappelpartjes met het sinaasappelsap, de meloenbolletjes en de dessertwijn. Snijd de serranoham in reepjes en schep het door het meloenmengsel. Halveer de halve meloenen en schep het mengsel in de 4 gekwartierde uitgeholde meloenstukken. Garneren met een takje munt.

 

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief