Erwtenschotel

Details

Categorie: Bijgerecht

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 6 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 pond gedopte erwtjes
  • 1 theelepel suiker
  • 60 gram rauwe ham
  • 1,5 deciliter slagroom
  • zout en peper

Recept:

Kook de erwtjes en de lente-uiringetjes in water met de suiker 5 minuten. Giet af, spoel na met koud water en laat in een vergiet uitlekken. Snijd de ham in 3 centimeter lange luciferdunne reepjes. Doe de slagroom in een pan en verwarm deze tot ze bijna kookt. Meng er de erwtjes, lente-ui en ham door en breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel nog even goed door.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief