Boontjessalade
Details
Categorie: Bijgerecht
4 personen
Herkomst recept: van een buurman tuinder
Ingrediënten:
- 500 gram sperzieboontjes, schoongemaakt, gehalveerd en beetgaar gekookt
- 6 eetlepels azijn
- 2 tot 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper naar smaak
- eventueel 100 gram uitgebakken spekreepjes
Recept:
Maak van alle ingrediënten behalve de boontjes en spekjes een dressing en schep dit door de beetgare en afgekoelde boontjes. Goed omscheppen en vervolgens minimaal 2 uur laten staan zodat smaken kunnen intrekken. En dat is alles. Maar erg lekker!. Het officiële recept was met wat meer olie en wat minder azijn, maar wij zelf houden wel van zuur en wat minder vet.
En ook heel lekker; 100 gram spekjes uitbakken, uit laten lekken en af laten koelen, vlak voor het opdienen door de salade mengen.