Bloody Mary ijs
Ingredienten
- 60 gram water
- 140 gram suiker
- 50 gram wodka
- 200 gram tomatensap
- 50 gram citroensap
- 1 eiwit
- 8 druppels tabasco (of naar smaak)
Details
Bron: Kees Raat (het boek IJstijd)
Voorbereiding:
15 minuten
Kooktijd:
180 minuten
Totale tijd:
195 minuten
Voor:
4 personen
Categorie: Hapjes
Soort keuken:
Nederlands
Dit recept voor ongeveer 0,5 liter ijs.
Bijzonder en lekker! Zoet en toch hartig. Geen toetjesijs maar meer een ijsje voor een hapje, tapas, voorgerechtje, amuse, etc.. Heerlijk op een warme dag. Wij aten het als hapje, uiteraard het tomatensap gemaakt van tomaten van eigen tuin, een bolletje bloody mary-ijs met een spiesje met 2 olijfjes en een half plakje serranoham.
Instructies
Stap 1: Voorbereiden
Doe het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra de suiker is opgelost en laat afkoelen. Giet de suikersiroop in een maatbeker en voeg de wodka toe. Voeg het tomatensap en citroensap toe en roer goed door. Maak op smaak met worcestersaus en tabasco. Klop het eiwit tot zachte schuimige pieken en spatel dit door het tomatensap-siroopmengsel.
Stap 2: Maken en serveren
Laat in de koelkast door en door koud worden, en draai er dan in een ijsmachine ijs van. Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel in een ondiepe schaal doen en dat in de vriezer zetten. Haal elk half uur de schaal uit de vriezer om het mengsel goed door te roeren/kloppen, herhaal dit tot het ijs volledig bevroren is.