Bladsalade met rozijnen en pijnboompitjes
Details
Categorie: Bijgerecht
Voor 4 personen.
Hekomst recept: ?
Ingrediënten:
- 500 gram jonge blaadjes Melde (en andere lekkere groene en gekleurde blaadjes, van sla en rucola tot spinazie en mosterdblad)
- 1 rode ui
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels grote gele rozijnen
- zout en peper
Recept:
Was de blaadjes melde en snijd ze in dikke repen. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Doe de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rooster ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat op keukenpapier afkoelen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen en het teentje geperste knoflook op middelhoog vuur ongeveer 1 minuut. Voeg dan de melde met het anhangend water toe en de rozijnen. Roer om en doe het deksel op de pan. Stoof zo een paar minuten ot de melde is geslonken en zacht wordt. Meng de pijnboompitten erdoor en maak op smaak met zout en peper. Serveer direct, met pasta of rijst. Ook lekker om in plaats van melde spinazie te gebruiken, of boomspinazie of snijbiet.