Rucola-aardbeisalade
Ingredienten
- 100 gram rucola
- 1 kropje radicchio (of 2 struikjes witlof)
- 4 worteltjes
- 250 gram aardbeien
- 200 gram Magor (een kaas bestaande uit laagjes Gorgonzola en Mascarpone)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels pijnboompitten
- zout en peper
Details
Bron: Onbekend
Voorbereiding:
20 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Voor:
4 personen
Categorie: Bijgerecht
Soort keuken:
Mengelmoes
Ik heb geen flauw idee meer hoe ik aan dit receptje kom. Ik krijg heel vaak receptjes, via de website en van vrienden en familie, soms zijn het krantenknipsels of briefjes of reepjes uit een tijdschrift gescheurd. En ik heb ook heel lang zelf receptjes uitgeknipt en in schriftjes geplakt. En dit is zo’n receptje. Geen idee waar het dus vandaan komt maar zelf vind ik de combinatie van zoet (aardbei en wortel), bitter (cichorei), pittig (rucola en hartig (magor) altijd heel bijzonder.
Instructies
Stap 1: Voorbereiden
Was en droog de rucola en de radicchio. Schrap de worteltjes en snijd ze in flinterdunne plakjes. Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes. Rooster de pijnboompitjes op middelhoog vuur in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
Stap 2: Samenstellen en serveren
Leg de rucola en radicchio op een mooie schaal. Verdeel er de wortelplakjes en de plakjes aardbei over. Snij de Magor in blokjes en verdeel die erover. Besprenkel met goede kwaliteit olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er tot slot de pijnboompitjes over, wat grof zeezout en flink wat grof gemalen peper.