Aardbei-rabarbercrumble
Ingredienten
- 150 gram bloem
- 75 gram witte basterdsuiker
- snufje kaneel
- 100 gram koude boter
- mespunt zout
- 50 gram amandelen
- 4 eetlepels muesli
- 250 gram aardbeien (schoon, gehalveerd)
- 250 gram rabarber (schoon, in plakjes van 2 centimeter)
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 eidooier
- boter om in te vetten
Details
(4 beoordelingen)
Bron: Onbekend
Voorbereiding:
20 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
50 minuten
Voor:
6 personen
Categorie: Bakken - Zoet
Soort keuken:
Nederlands
Dit is een makkelijk recept waar je ook nog mee kunt variëren (ander fruit, cruesli of havermout in plaats van muesli, hazelnoten in plaats van amandelen, etc.). Mocht je aan het eind nog wat over hebben, meng de overgebleven aardbei-rabarbercrumble dan door half ontdooid roomijs en vries het weer in, zo maak je je eigen aardbeien-/rabarbercrumble-ijs.
Instructies
Stap 1: Voorbereiden
Snijd de koude boter in kleine stukjes. Kneed een egaal deeg van de boter, bloem, basterdsuiker, kaneel en zout. Hak de amandelen grof en voeg dit samen met de muesli toe aan het deeg, kneed het er grof doorheen. Maak van het deeg min of meer een platte schijf en wikkel die in plastic folie en leg een uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de rabarberstukjes met de aardbeistukjes en roer er de eetlepel bloem en 50 gram suiker door. Vet een ovenschaal in en verdeel er het fruitmengsel in. Verkruimel met je handen het deeg over het fruit. Klop het eidooier los en smeer met een kwastje het dooier over het deeg.
Stap 2: Bakken en serveren
Bak de crumble in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de crumble afkoelen, schep een lepel crumble met rabarber-aardbei op borden en geef er bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs of schepje yoghurt bij.