Pompoencake van D’s
Dit is even een kort tuindagboek, maar ik wilde het wel even snel melden (voor het weekend begint waarin toch best veel mensen wat lekkers bij de koffie willen :-)).
D’s leest (als ik het zo in kan schatten) regelmatig mijn tuindagboek, vraagt ook wel eens iets, geeft ook wel eens een mening of antwoord. En laatst kreeg ik dus van D’s in reactie op een tuindagboek een recept, van pompoencake. En die heb ik eergisteren gemaakt, en die is erg lekker. Zo lekker dat ik die hier even wil melden. Uiteraard zal ik het ook bij de recepten op de pagina van de pompoen plaatsen.
Elk pompoenrecept is op dit moment welkom, want ik heb er nog genoeg liggen. En ze zijn nu zo lekker, herfstig, zoet, warm.
Ingrediënten:
- 450 gram pompoenpuree (schoon gewogen)
- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 350 gram witte basterdsuiker
- 400 gram bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 125 gram gedroogde cranberry’s
- 50 gram rozijnen
- 1 blikje zoete gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
- 4 eetlepels golden syrup (of ahornsiroop of honing)
- 1,5 theelepel kaneelpoeder
- 1 vanillestokje
- snufje zout
Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de draden en zaden en de schil. Snijd het pompoenvruchtvlees in niet te grote stukken en weeg daarvan 450 gram af. Doe dit in een ovenschaal en rooster dit in de oven ongeveer 30 minuten tot alle stukjes gaar zijn. Prak fijn met een vork of pureer in een keukenmachine en laat afkoelen.
Snijd het vanillestokje open en schraap de vanille eruit. Meng het vanilleschraapsel met de inhoud van het blikje gecondenseerde melk en de golden syrup (ik had nog erg lekkere ahornsiroop, dat heb ik gebruikt, maar anders is honing ook prima). Verwarm dit mengsel au-bain-marie en zet het vuur uit wanneer het goed is gemengd en opgelost. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix (met handmixer of in keukenmachine) de boter met de suiker tot het cremig is. Voeg dan tijdens het kloppen 1 voor 1 de eieren erdoor, klop tussen elk ei een minuut tot het ei goed is opgenomen voor je het volgende ei erbij doet.
Voeg vervolgens de afgekoelde pompoenpuree erdoor, samen met de kaneel en een snufje zout. Meng dit goed.
Voeg de helft van het gecondenseerde melk/siroop/vanillemengsel toe en zet de rest apart. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit in delen toe, roer ondertussen en meng zo tot een vrij dikke massa. Meng tot slot de cranberry’s en de rozijnen door het beslag.
Vet een cakevorm in met boter en stuif er wat bloem over, zodat de cake later makkelijker uit de vorm komt. Giet het cakebeslag in de ingevette vorm en bak ongeveer in 1 uur op 170 graden. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat afkoelen. Stort de cake vervolgens op een schaal of bord. Giet de resterende helft van het gecondenseerde mekmengsel vlak voor presentatie over de cake.
Let op het geweldig leuke pompoen-servetje dat ik van tuinbuurvrouw Ans kreeg!
Aanvullingen en opmerkingen over het recept:
Is voor een grote cake! :-). Ga zeker uit van 10 tot wel 12 personen. Als je niet al te grote cakevormen hebt kun je er zelfs 2 van bakken. Ik had een grote tulbandvorm (ruim 1 liter inhoud)) en maakte daarnaast nog een 2 persoonscakeje in een klein vormpje. D’s vind het gecondenseerde melkmengsel te zoet om ook nog aan het eind over de cake te gieten, en dan kun je de helft daarvan invriezen en dus alle ingrediënten halveren en 2 keer een half recept van deze cake bakken in een kleinere vorm voor een 6 persoonscake. Wij vinden het vanille-melkmengsel wel erg lekker om erover te druipen :-). Wel pas op het laatste moment doen want dan is het nog mooi wit, na een paar minuten smelt het melkmengsel in de cake en wordt het nat en doorzichtig (maar wel lekker zoet en smeuïg).
Ik ga de cake zelf niet meer in tulbandvorm maken, ik kreeg de cake niet goed uitgestort (op de bovenste foto zie je nog de breuk/plakrand). Door de pompoenpuree is het vrij stevig en smeuïg en viel hier dus in 2 delen uit de vorm. Hier gaat ze de volgende keer gewoon in 2 middelgrote cakevormen. En ik moest de cake 9 minuten langer bakken dan in het recept (maar dat komt ook doordat een tulbandvorm veel massa heeft, prik vanaf 50 minuten baktijd gewoon even tot in het midden van de cake om te kijken of ze gaar is (is de prikker nat, dan 5 of 10 minuten erbij tellen en weer prikken/controleren, komt een prikker er schoon uit, dan is de cake gaar en klaar.
En verder; heerlijke cake! Ga ik zeker vaker maken (over 2 weken alweer, staat al vast :-))! Mocht je dit lezen D’s; nogmaals hartelijk dank voor je recept!!
Verder niks over de tuin? Nee, het heeft hier vooral flink geregend dus geen tuinweer. Maar de knofloken zijn al halverwege (van thuis zijn ze nu naar de kas verhuisd). Morgen droog en dus gaan ze dan uiteindelijk de kas uit en eindelijk de grond in. Nog tijd genoeg trouwens, maar ik wil ze nu wel gewoon graag poten.
Tot slot dan wel nog even een foto van Salvia Amistad en de Asarina erubescens.
De klimmende/slingerende roze Asarina erubescens bloeit nog volop. En ernaast staat een pot met de Salvia Amistad nog zo rijk te bloeien dat beide planten en bloemen door elkaar heen weven. Ik ga beiden proberen over te houden in de kas want beiden zeer waardevol in onze tuin. Helaas geeft de Salvia geen zaden, De Asarina wel maar de kans dat ik die voor het echt koud wordt kan oogsten wordt steeds kleiner. Maar nu genieten we er volop van (en de laatste hommels en bijen van dit jaar ook).
Dag Diana,
Hier een recept voor een pittige pompoensoep met kokosmelk.
De lijst ingrediënten staat ongeveer zo in het boekje Soep, ik geef hier de aanpassingen mee die ik er al aan heb gedaan, dan heb je ook mijn versie.
Ingrediënten
500g pompoenblokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 rood pepertje, gesnipperd
2-3 eetlepels zonnebloemolie
1 tl komijn
1 tl koriander (poeder)
6-7 dl kippenbouillon (600/700 ml)
1 blik kokosmelk (400 ml)
Fruit de pompoenblokjes met de ui, knoflook en peper in de olie. Bestrooi met de specerijen en roerbak nog 3 minuten. Schenk hierbij de bouillon en kokosmelk en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
Mijn versie bevatte in plaats van de rode peper een mespunt sambal oelek, een flinke scheut ketjap (manis of assin dat mag je kiezen, het ene is zoeter, het andere zouter). Als bouillon heb ik gewoon blokjes groentebouillon gebruikt, ook doe ik er een klein stukje foelie in, een paar stukjes rozemarijn, kerriepoeder, en twee wortelen (schoongemaakt en gesneden) en zelfs een heel klein snuifje gemberpoeder maar dat is verwaarloosbaar in het geheel denk ik (het was een experimentje).
Goed ik denk dat dit het zo een beetje is, het is in elk geval de basis de rest kun je zelf proeven of aan je fantasie overlaten.
Vriendelijke groet,
Sofie
Hallo Sofie,
Dankjewel voor je recept!
Altijd leuk om weer eens een nieuwe soeprecept te proberen!
Ik heb er zelf een week of 3 geleden nog een recept bij gezet (op de pagina van de pompoen) van pompoensoep waar sinaasappel in zit, die was ook lekker.
Ik ga jouw recept zeker de volgende keer proberen wanneer ik weer een nieuwe pompoen aan ga snijden.
groetjes,
Diana
Dag Diana,
ik las je rubriek over vijgen. Dit slaat dus totaal niet op pompoen, maar ik wist niet hoe ik anders een reactie moet plaatsen.
De vijg is een binnenstebuitengekeerde bloem. De zogenaamde pitjes zijn meeldraden en stampers en die worden alleen pitjes, als de vijgen gedroogd worden.
Een vijg kun je helemaal opeten, alleen het steeltje er af en de rest opsmullen.
Ik heb zelf een Brown Turkey en die geeft als struik 130 vruchten per jaar.
Groet van Jaap Nooy.
Hallo Jaap,
Dankjewel voor de verduidelijking!
Heb ik nooit geweten! Gelijk even gegoogled en dan vind ik hier bijvoorbeeld wat meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vijg_(fruit)
Zelf vind ik de buitenkant toch altijd minder lekker, wij breken de vruchten normaal gesproken in kwarten open en eten dan het vruchtvlees eruit, en gooien dat wat wij de schil noemen weg (dat was dit jaar heel lastig want we hadden van onze nieuwe boom zegge en schrijve 1 vijg :-).
Het is de bedoeling dat ik op een gegeven moment op alle pagina’s met groente- en fruitinformatie de mogelijkheid maak om daar reacties te plaatsen. Maar om het voor mezelf wel een beetje werkbaar te houden ga ik dat komende winter een beetje gedoseerd invoeren :-).
groetjes,
Diana
Hallo Diana, wat een heerlijke taart lijkt me dat ;
ik heb vorige week ook een pompoen cake gemaakt Maar omdat ik dikke zomerwortelen had van de tuin werd het de helft pompoen en gemengd dus met de helft wortelen. Ook mijn ervaring was dat het een grote hoeveelheid deeg was voor eigenlijk twee cakes en ook ik moest het langer in de oven hebben.
Wat ik zeker (als zoetekauw ) ga maken is die saus die je erovergiet ,mmmm
Groetje Simone
Hallo Simone,
De pompoencake is ook echt heel lekker, zeker een aanrader!
Ik heb nog nooit een worteltaart of wortelcake gemaakt, om de één of andere reden heb ik bij worteltjes toch altijd een hartig gevoel :-).
Maar misschien moet ik me er volgend jaar eens overheen zetten en gewoon eens proberen.
Wij vonden de saus ook erg lekker, wel erg zoet, maar door de vanille en ahornsiroop ook heel erg smakelijk, en de cake wordt er ook nog zo lekker smeuïg van.
groetjes,
Diana
Hallo Diana,
Top dat het in de smaak valt en leuk dat je het op je site hebt gezet.
En net wat je zegt een grote cake, ik heb wat stukken in de diepvriezer liggen en neem zo af en toe een ervan om dit lekker op te eten bij de koffie.
Gisteren nog geroosterde pompoen met wortel in de oven klaar gemaakt met allerlei verse kruiden voor de risotto en als extra wat kapucijners erbij gedaan.
En wat ik overhad van de pompoen puree soep in potten gemaakt.
Mijn knoflook staat nu ook in de tuin en voor de rest is het nu rustig met tuinieren en inmaken.
Misschien een planning maken voor volgend jaar, het is altijd een uitdaging om de wisselteelt zo optimaal mogelijk te krijgen.
Groet D’s
Hallo D’s,
Wij hebben nog 3 dagen van de cake gegeten en op de derde dag werd de cake (in folie bewaard) pas ietsje droger maar zelfs toen nog prima te eten.
Extra lekker vinden we de toevoeging van de gecondenseerde melk in beslag en erbij, maar ook de gedroogde cranberries, die geven zo’n lekker zoetzuurtje erin.
Ik moet ook eens nodig aan de planning voor 2016 gaan denken, maar eerst maar even genieten van een paar droge dagen, in de tuin ook nog enorm veel te doen.
Succes met je planning!!
Diana
De cake ziet er heerlijk uit! Wij hebben vanavond pompoenrisotto gegeten. Het recept komt van 24-kitchen.
Voor twee personen heb je nodig:
400 ml water.
groenteboullontablet.
1 sjalotte
1 teen knoflook.
1/2 flespompoen
olijfolie.
150 gr risotto rijst
50 ml. witte wijn.
100 gr gerapste kaas.
75 gr. spinazie
pompoenpitten.
Sjalot en knoflook bakken, daarna 4 minuten de pompoen meebakken, en de rijst nog twee minuten.
Witte wijn erbij, en de hete bouillon. 15 zachtjes laten sudderen. Op het laatst, spnazie en kaas erdoor roeren, goed doorwarmen. pompoenpitten en een flinke draai peper maakt het af. Het smaakte heerlijk!
Hallo Josien,
Dankjewel voor het recept!
Ik heb zelf uit het boek Vegeterranean eens een risotto met citroen, salie en pompoen gemaakt, die was ook heerlijk!
Dus dit spreekt me ook zeker aan, ik ga het in gedachten houden!
groetjes,
Diana
Dat ziet er heel goed uit
Jullie site is tot nu toe heel erg behulpzaam geweest. Wij hebben sinds een paar weken ook een moestuin en als ik keer wat tijd over heb lees ik graag je site door. Zodoende leer ik elke leesbeurt weer wat meer.
Ga zo door 🙂
Alvast bedankt voor alle informatie
Met vriendelijke groet
Guy en ximena
Hallo Guy en Ximena,
Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe moestuin!
En dankjewel voor jullie aardige woorden, leuk om te horen dat er handige informatie op mijn website te vinden is!
Veel plezier en succes met alle plannen voor jullie moestuin!
Diana
Nu baal ik nog harder dat ik alleen maar twee miniatuur pompoentjes had.
Ik sla hem op voor volgend jaar.
Hallo Mayra,
Ja, dat is dan wel heel jammer. Ik vind pompoenen telen heel leuk; vrolijke rankende planten en de hele zomer mooie bloemen, afhankelijk van het ras kleurrijke vruchten, en vervolgens bijna altijd een prima oogst en vruchten die je lang kunt bewaren, makkelijk in kunt vriezen en voor heel veel leuke recepten kunt gebruiken.
Ik hoop dat je komend jaar een betere opbrengst krijgt!! (bedenk, pompoenen met zo veel blad en zulke grote vruchten hebben veel voeding en vocht nodig, wellicht kun je daar nog iets mee voor volgend jaar)
Diana
Haha, ja I know.
Ik ga bij een vriendin paardemest ophalen en dat dan door de grond werken.
Het was te optimistisch gedacht dat ik met een zak compost een reuze-oogst zou krijgen 🙂
Hallo Mayra,
Ja, alleen een zak compost is te weinig om intensief van te tuinieren (wat dat is wat we doen, we vragen heel veel van onze grond).
En zelfs alleen maar paardenmest is ook al aan de slappe kant, in paardenmest zitten heel veel goede stoffen, en als het goed verteert is het heel goed voor je grond. Maar je kunt niet verwachten dat je er veel aardappelen of grote uien op kunt kweken, er zitten te weinig voedingsstoffen in om voor meerdere jaren een goede oogst te zorgen. Lees vooral even deze pagina over bemesting, ik hoop er op een makkelijke manier te hebben uitgelegd welke stof wat doet in je groentetuin en waar dat dan in grotere concentraties in zit. En het tabbelletje waarvan je de link vindt onderaan die pagina maakt ook nog wel wat duidelijk over wat er in verschillende stoffen zit: https://www.mooiemoestuin.nl/moestuin/bemesting/
groetjes,
Diana
Thnx Diana, die pagina heb ik al ongeveer 100 gelezen maar ik vond het erg lastig te begrijpen helaas, dat ligt niet aan jou maar aan het feit dat ik gewoon het niet goed begrijp en nu probeer te roeien met de riemen die ik wel begrijp…
Misschien kun ook een pagina voor de wannabee’s onder ons schrijven zonder lastige moeilijke namen, elementen enzo, maar gewoon in simpele taal, liefst ook zonder al te dure moestuinmixen oid.
Ik vind jou site wel verreweg de meest informatieve en leerzame site.
Maar voor iemand die van een flatje komt is de bemestingpagina erg moeilijk.
Hallo Mayra,
Dankjewel voor de tip!
Het bemestingsdeel is ook gewoon best lastig, daar kan ik niet zo heel veel aan veranderen want het draait nu eenmaal ook echt om scheikundige elementen die allemaal een functie hebben bij de groei en bloei van een plant. Maar ik zal komende winter de pagina eens zelf opnieuw lezen en dan hoop ik dat ik er misschien iets aan kan verduidelijken, of het wat beter begrijpbaar kan maken of logische voorbeelden erbij kan geven. Ik ga er mijn best voor doen (maar nu nog even geen tijd :-)).
Wat misschien wel heel makkelijk en algemeen is; mest en compost zijn erg mooie bodemverbeteraars maar leveren vaak niet genoeg voeding voor een goede oogst uit een groentetuin. Dus wel gebruiken maar daarnaast ook nog wel voeding geven (niet te vroeg, een week of 3 voordat je gaat zaaien of planten). En geef dan vooral iets wat ze in een tuincentrum verkopen dat voor moestuin/groentetuin geschikt is. En achterop zo’n zak of pak of doos staat naast de uitleg wat het is, ook altijd de dosering; hoeveel gram of schepjes, soms per week of per maand. En als je je aan de dosering van zo’n pak of zak houdt zit je altijd best goed. En je kunt dure zakken voeding kopen maar ook heel goedkope. De kwaliteit kan dus verschillen maar nooit de inhoud, het zal altijd de juiste hoeveelheid voeding zijn (anders mag het niet op het pak staan).
Ik hoop dat je hier in ieder geval mee vooruit kan!
Diana
dankjewel!
Hoi Diana,
Heb jij, of iemand anders, nog een leuk idee voor de vele kleine, vaak niet al te zoete
druiven uit eigen tuin? Ik heb wel is geprobeerd er jam van te maken maar dat was me eigenlijk al afgeraden ; ) toch gedaan maar dat werd niet zoveel soeps…
Alvast bedankt!
Saskia
Hallo Saskia,
Wij vinden jam van druiven ook alleen maar lekker als er veel mee wordt gedaan, alleen druiven en suiker maken een wat laf en saai smakende jam. Ik heb er ook wel eens siroop van gemaakt maar dat was ook geen succes. Maar met kruiden erin wordt het al anders, al smaakt het dan niet heel erg druivig meer. Ik heb een paar weken geleden een recept geplaatst van tomatengelei (die we erg lekker vinden bij een stukje kaas, lekkerder dan op een beschuitje, dus een gelei die heel goed past bij iets hartigs). En druiven zie je ook wel eens in combinatie met iets hartigs (bij kaas, bij varkensvlees, etc.). Dat recept voor de tomatengelei vind je hier: https://www.mooiemoestuin.nl/inmaken/geklei-van-tomaten/. Misschien zou je zoiets kunnen proberen, al dan niet met hele druifjes of alleen het sap. Ik zou me voor kunnen stellen dat het dan ook lekker zou kunnen zijn bij een stukje kip of kaas of in een dressing, etc..
Ik hoop dat je hoe dan ook iets leuks en lekkers kunt bedenken voor je druiven!
Diana
Ik maak graag chutney van druiven. Het mooiste zijn de pitloze druiven maar als je ze heel even stooft en door een zeef haalt kom je met de puree ook een heel eind. Ik kan geen favoriet recept geven, maak het altijd op gevoel. Uien, druiven, bruine suiker, balsamicoazijn en heel veel kruiden zoals kerrie, mosterdzaad, zout en rode pepertjes. Anders biedt “druivenchutney” als zoekterm vast wel goeie info! Heerlijk bij kaas en pate! En in een boeket bloemen staan die trosjes super! Leuk dat je zo’n goede oogst had! Gr. Pien
Bedankt voor deze tip! Ga ik zeker proberen!
Groet,
Saskia
Hallo Pien,
Dankjewel voor je reactie en het meedenken!
Klinkt ook lekker :-)!
Diana
Ik heb pas druiven-port gelei gemaakt, van druiven die ik geplukt had op een braakliggend stuk land (zonde dat niemand er wat mee doet, staat meer fruit op dat land wat soms gebruikt wordt door buurtkinderen om over te gooien). Druiven waarvan het velletje niet lekker genoeg was om te eten dus een gelei was een goede oplossing. Dit recept heb ik er voor gebruikt: http://www.keukenliefde.nl/druivenjam-rode-port-kaneel/
Hallo Lisanne,
Klinkt ook erg lekker en bijzonder!
En wordt niet alles lekkerder met port :-)!
Dankjewel voor de tip!
Diana
Wij zouden er erg van genieten als er geen koolwitjesrupsen onze boerenkolen zouden opeten. Hoe lang duurt dat nog denk je? We worden er gek van Diana.
Hallo Mark en Marion,
Geen idee hoe lang het nog duurt, dat ligt er vast aan wanneer het gaat vriezen (en ik wil niet onaardig klinken maar ik zou het niet erg vinden als dat nog even op zich laat wachten :-)). Wij hebben hier geen boerenkool meer gezet, vorig jaar zo enorm veel witte vlieg gehad dat we dit jaar maar eens hebben overgeslagen en voor o.a. wat meer savooikool hebben gekozen.
Sterkte met de rupsen!
Diana
Hallo Diana,
Ergens heb ik een keer een recept voor rode Linzen-pompoensoep vandaan, maar ik weet niet meer waar vandaan (kan zo maar ook van jou zijn) .
Ik heb het wat aangepast aan onze eigen tuin en smaak en we vinden het een topper!
ingrediënten:
1 oranje pompoen middelgroot
enkele wortelen
3 handen rode linzen (ik meet het nooit af)
3 uien
flinke handvol lavas
flinke handvol selderij
takje tijm
theelepeltje kurkuma
zout naar smaak
kleine Spaanse peper (hoeveelheid is afhankelijk van heetheid peper en smaak).
crème fraîche
takje platte peterselie voor garnering
Pompoen in stukken, binnenste eruit en dan afhankelijk of ik tijd en zin heb heb, eerst de stukken grillen of gewoon direct in een pan met water. (niet te veel)
Alle groenten , kruiden en pepertje in stukken en de rode linzen erbij doen.
Gaar koken. In de blender en dan zout en kurkuma erbij doen.
In de borden doen , crème fraîche erbij (kan evt ook al op het laatste in de pan), en garneren met fijngesnipperde platte peterselie.
smakelijk.
Hallo Wendy,
Dankjewel voor het recept, dat klinkt ook erg lekker (en zo gevuld als een echte maaltijdsoep)!
Ga ik zeker onthouden en eens proberen!
groetjes,
Diana
Leuk, al die spontane pompoenrecepten!
Gisteren heb ik pruimenchutney gemaakt, ik had nog een kilootje pruimen in de diepvries liggen dat plaats moest maken voor ander lekkers…
Ik heb jouw recept erbij gepakt, maar tijdens het maken viel me de enorme hoeveelheid suiker op die je erin doet. Klopt dat wel? ik heb maar een derde gebruikt en ik vind hem zo al behoorlijk zoet.
Verder een heerlijk recept! Dank je 🙂
Hallo Christa,
Ik durf het niet te zeggen, weet eerlijk gezegd ook niet meer hoe ik aan het recept kom en het is vast al weer enige jaren geleden dat ik het heb gemaakt want ik kan het me nog maar vaag herinneren. Maar ik keek even op de website van BBC Good Food (met heel veel leuke recepten!) en zag daar een pruimenchutneyrecept waar op 1 kilo pruimen en 1 kilo appels toch ook 500 cc azijn en 500 gram suiker wordt gebruikt (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/12396/spicy-plum-and-apple-chutney). En dat is in verhouding dan niet zo heel verschillend van het recept dat ik heb staan waarin je op 1,5 kilo pruimen + 0,5 kilo appels = 2 kilo dan weliswaar 1,2 liter azijn gebruikt maar dus ook 900 gram suiker. Ik zou denken dat het recept op BBC Good Food dikker is (door minder vocht), maar niet veel minder zoet.
Maar het is natuurlijk maar wat je wilt en zoet vindt en vooral waar je het bij gaat gebruiken (op varkensvlees vind ik het zelf lekkerder als het zoeter is dan bij zoiets als rijst). Ik denk in ieder geval dat het recept wel klopt maar wat minder azijn en/of suiker zou zeker eens de moeite waard zijn om te proberen.
groetjes,
Diana
Misschien dat het de houdbaarheid ongunstig beïnvloedt? Maar dat is niet zo erg want te lekker om te bewaren 🙂
Hallo Christa,
Als de potjes steriel waren, zijn gevuld met kokendhete chutney en goed vacuüm zijn zal dat voor de houdbaarheid van de dichte potten zorgen. Bij het open maken zul je er wat meer rekening moeten houden dat ze wellicht wat minder lang houdbaar is. In de koelkast bewaren, altijd een schoon lepeltje gebruiken, binnen enkele weken op maken en in kleine potjes inmaken (want die zijn sneller leeg als ze eenmaal open zijn) helpen hier altijd bij inmaak die niet heel lang na openen houdbaar blijft.
groetjes,
Diana
Wat zien al die recepten hier er super lekker uit zeg! Ik heb flink wat pompoenen liggen dus dat komt goed van pas. 🙂 Kijk ook eens bij de recepten van De Groene Meisjes: http://www.degroenemeisjes.nl zij gebruiken heel vaak pompoen in hun recepten. Vooral de pompoenkoekjes vind ik een aanrader! Heerlijk met wat stukjes gedroogde dadels erdoor.
Hallo Alexandra,
Dankjewel!! Ik ben niet zo goed in het fotograferen van recepten, vaak doe ik dat even snel voor we het opeten of meenemen naar de tuin of wat dan, bij slecht licht, en ik heb al helemaal geen mooie kleedjes, vaasjes met bloemen of prachtig bestek om het op te leuken. Maar ik denk altijd maar, als het maar duidelijk is :-).
Leuk! Ik ken de website nog niet. Gelijk even het recept van de pompoenkoekjes opgezocht, voor wie er ook interesse in heeft, hier staat het recept: http://www.degroenemeisjes.nl/recept-pumpkin-cookies/. Ik ga het zeker onthouden, al veel gemaakt met pompoen maar nog nooit koekjes.
groetjes,
Diana