Red Cheese
- Herkomst: Amerika
- Kleur: Rood
- Smaak: zoet, kruidig
- Opbrengst: prima
- Teeltduur: Middelvroeg
Een leuke paprika, de planten vrij compact en de paprika’s zelf zijn ook niet zo groot, maar wel talrijk.
Ze zou de naam Red Cheese hebben gekregen omdat dit ras in Amerika wordt gebruikt om kaas een kleurtje te geven.
De paprika’s rijpen van donkergroen naar felrood. Onrijp groen smaken ze fris en kruidig en knapperig en iets bitter, rijp rood worden ze friszoet, warmkruidig, sappig. Ik heb haar nu voor de tweede keer geteeld en de vorige keer was ik er ook tevreden over.
Ze geeft een prima opbrengst. Redelijk dikwandig en daardoor voor heel veel doeleinden geschikt, van salades, roerbak, op de pizza, in de pasta, in de sla, noem maar op. Door haar kleine formaat ook leuk om te vullen.
De planten werden hier zo’n 55 centimeter hoog, om die reden ook leuk voor in een pot. De paprika’s zijn zo’n 5 tot 6 centimeter lang en breed. Ik kon in de kas op 12 augustus de eerste rijpe paprika oogsten.