Faludi
- Herkomst: Hongarije
- Kleur: Rood
- Smaak: zachtzoet, kruidig, fris
- Opbrengst: prima
- Teeltduur: Middelvroeg
Een zoete paprika, oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Europa. De planten werden hier zo’n 100 centimeter hoog en niet heel breed.
De opbrengst is prima, de paprika’s hebben een puntige vorm en zijn niet heel groot. Ze zijn onrijp bijna wit van kleur en rijpen vervolgens via geel en oranjerood naar helder lichtrood.
De smaak is prima, lekker fris en sappig en zoet met een kleine kruidigheid. De paprika’s hebben medium dik vruchtvlees.
Ik kon op 14 augustus in de kas de eerste rijpe paprika oogsten. Maar ik had haar wel zeker een maand na de andere paprikarassen gezaaid, en dus ook wat later uitgeplant. Ik denk dat bij zaaien begin februari en uitplanten begin mei de eerste paprika’s in een kas rond eind juli zouden kunnen worden geoogst. En uiteraard zijn de onrijpe paprika’s ook eetbaar (dan minder zoet maar frisser en kruidiger van smaak). En dus denk ik dat ze ook leuk is in een pot op een warm terras.