Dode microben
Ik moest zelf wel even mijn best doen om een Engelstalig artikel met wat ingewikkelde termen te begrijpen. Maar het was leuk en leerzaam, met informatie die …
Lees verderIk moest zelf wel even mijn best doen om een Engelstalig artikel met wat ingewikkelde termen te begrijpen. Maar het was leuk en leerzaam, met informatie die …
Lees verderNou hèhè, waarom moest dat nou zo lang duren? Zoals ik al eerder schreef, omdat ik het te druk had met oogsten, schoonmaken, invriezen, inmaken en wecken. …
Lees verderElk jaar krijg ik een aantal vragen over neusrot. Dit jaar o.a. van mensen die een foto stuurden en vroegen of de plant ziek was en verwijderd …
Lees verderIk kreeg afgelopen week via instagram (dankjewel Fleur!) een tip; voor wolmestkorrels. Huh? Onder het originele bericht stonden heel veel reacties, vooral met lachjes en ‘goeie 1-april …
Lees verderDoor de hitte konden en wilden we deze week niet te hard in de tuin werken. Natuurlijk: we geven water, zo vaak en zo veel als we …
Lees verderIk schreef enkele maanden geleden al een blog over het zelf maken van plantenvoeding (Fermented Plant Juice). Ondertussen ben ik mijn 4e portie aan het maken (dit …
Lees verderIk kreeg vorige week van Petra een vraag over tomaat Marina’s Praise en de wat zielig uitziende planten. Marina’s Praise heeft witbont blad. En door Petra’s vraag …
Lees verderIn deze donkere, koude en kletsnatte dagen had ik eindelijk eens tijd om me te verdiepen in de theorie rond de vermeende voordelen van smeerwortel (Symphytum officinale). …
Lees verderIk schreef vorig jaar december een blog over het zelf maken van bladaarde. En ik beloofde later te laten weten hoe dat experiment was afgelopen. Het is …
Lees verderJawel, ook dit jaar teel ik ze weer:-): multiflora tomaten. Omdat ik ze zo bijzonder vind, bijna als oertomaatjes: vrijwel altijd heel gezonde en sterke planten, een …
Lees verderIk schreef vorige week al een uitgebreid blog over hoe wij langzamerhand de vruchtwisseling voor een groot deel van de groenten in onze tuin loslaten. Je kunt …
Lees verderIk schreef al eerder over de eerste zoete aardappelen die we een paar weken geleden oogstten. Afgelopen week hebben we de rest van de knollen geoogst; uit …
Lees verderTussen neus en lippen door (of eigenlijk tussen zaaien, opruimen, wieden en oogsten door) schrijf ik dit blog. Ik wil iedereen heel hartelijk danken voor de reacties …
Lees verderEen paar weken geleden meldde ik in een blog het recept voor een tomatensaus 3.0, waarbij niet alleen tomaten werden geroosterd maar ook nog een aantal andere …
Lees verderIk kreeg deze week een bericht van Karin over de galmijt die haar bramen (en ondertussen ook wijnbes) belaagt en aantast. Wij hebben daar in onze fruitstruiken …
Lees verderIk heb de afgelopen weken meerdere vragen gekregen over inmaken en de kans op botulisme. Zo veel dat ik bedacht dat het misschien handig zou zijn om …
Lees verderDe tomaten groeien als kool. We moeten wel flink water geven want het is meer dan een maand geleden dat er een druppel viel. Maar daar krijgen …
Lees verderVroeger: Ik verhuisde in de zomer van 1991 naar Spijkenisse. In in dat najaar huurde ik samen met een vriendin voor het eerst een volkstuintje (op hetzelfde …
Lees verderIk beloofde een paar weken geleden om eens uit te zoeken hoe het zit met het kruisen van verschillende soorten pepers. Dat bleek niet zo gemakkelijk als …
Lees verderEr is me al wel vaker gevraagd of ik eens iets zou willen schrijven over de verzorging in de kas. Daar is geen kant-en klaar antwoord op …
Lees verderNou ja zeg, nu heb ik toch al 25 jaar een moestuin met kas, met tomaten, en nu lees ik afgelopen week dat een tomaat niet kruist …
Lees verderIk kreeg in mijn laatste tuindagboek een vraag of ik ook iets over struiktomaten wil schrijven. En er lijkt ook nog wel een misverstand te zijn over …
Lees verder