Pittige paprikarelish
Details
voor 4 potten van 3 deciliter
Ingrediënten:
- 1,2 kilo paprika’s
- 2 theelepels zout
- 4 rode hete pepers, fijngehakt
- 500 gram rode uien, gesnipperd
- 5 deciliter rode wijnazijn
- 2 theelepels verse of 1 theelepel gedroogde bladselderij
- 1 theelepel zout
- 200 gram kristalsuiker
Recept:
Verwijder kroon, zaadlijsten en zaden uit de paprika’s en snijd ze in mooi gelijkmatige repen. Meng het zout er goed door en zet een uur in de koelkast. Spoel daarna af door een vergiet. Doe ze samen met pepers, uien, selderij azijn in een pan en breng dit aan de kook. Kook op laag vuur zachtjes 20 minuten. Voeg dan suiker en zout toe en laat dit nog een kwartiertje pruttelen, tot de suiker is opgelost en de relish de gewenste dikte heeft.
Doe de relish in met kokend water gesteriliseerde potten en laat ze ondersteboven afkoelen. Houdbaarheid: 4-5 maanden.