Pasta met knolvenkel en chorizo

Ingredienten

  • 150 gram chorizo
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 grote venkelknollen
  • 1 glas witte wijn
  • 600 cc tomatensaus (zelfgemaakt, gekocht of bijvoorbeeld gepelde tomaten in sap)
  • 3 takjes dragon
  • 1 tot 2 chilipepers (naar smaak en afhankelijk van de heetheid van de peper)
  • 250 cc groentebouillon
  • zout en peper
  • 200 gram pasta
  • vers geraspte Parmezaanse kaas

Details

(2 beoordelingen)

Bron: Diana
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Voor: 4 personen
Categorie: Hoofdgerecht
Soort keuken: Mengelmoes

Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik aan dit recept kom, ik maak dit letterlijk al jaren heel regelmatig en het is iets wat heel makkelijk is en we altijd heel lekker vinden. Ik bedacht ineens of dit recept eigenlijk ook wel op de website staat. Niet dus! Nou, dan maar gelijk even doen. Voor alle duidelijkheid; het is allesbehalve haute cuisine, het is wellicht ook helemaal niet zoals pasta wordt gegeten (omdat het in dit geval meer groenten en saus is dan pasta, maar wij eten nu eenmaal graag veel groenten). Het is hier een heerlijk recept voor bijvoorbeeld een warme zondagmiddag, waarin we lekker buiten een glaasje witte wijn drinken terwijl de pastasaus pruttelt. Of juist voor een koude dag waarop we al vroeg de kachel aandoen en genieten van de geur van uien, knoflook, chorizo, tomaten en venkel. Alleen al voor dit recept zaaien wij elk jaar een extra rij knolvenkel :-). Ik gebruik er een pot zelf ingemaakte tomatensaus voor, je kunt het vervangen door tomatensaus, goede kwaliteit gezeefde tomaten of gepelde tomaten op sap in blik.

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Verwijder het buitenvelletje van de chorizo en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Maak de venkelknollen schoon, maak de 'rokken' los en snijd in reepjes. Snijd de chilipeper open, verwijder het kroontje en de zaden en snijd in ragfijne reepjes. Hak de dragon fijn en zet apart.

Stap 2: Bakken

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de chorizoblokjes in de droge koekenpan tot het vet loslaat. Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak die 5 minuten mee tot ze zacht en glazig zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en schep nog 2 minuten goed om. En voeg dan de knolvenkelreepjes toe. Zet het vuur wat hoger en bak de knolvenkel al roerend 5 minuten mee.

Stap 3: Smoren

Blus dan met de witte wijn en kook tot de alcohol is verdampt (als je geen alcohol wilt gebruiken laat je het gewoon weg en gebruik je iets meer bouillon). Voeg dan de tomatensaus of gepelde tomaten met sap toe, plus de groentebouillon. Breng aan de kook. Zet het vuur dan zacht en laat zachtjes gaar pruttelen en inkoken tot de gewenste dikte (dat kan 25 tot 35 minuten duren, afhankelijk van de dikte van de reepjes knolvenkel, proef af en toe zodat je kunt inschatten hoe lang het nog duurt). Roer regelmatig.

Stap 4: Serveren

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 2 minuten voor het einde van de kooktijd de dragon door de pastasaus (houd een klein beetje apart voor de garnering). Proef de saus en maak zo nodig op smaak met zout en peper. Voeg de pasta en pastasaus samen, verdeel over de borden, bestrooi met het restje dragon en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief