Appel-radijssalade
Ingredienten
- 1 frisse knapperige zoetzure appel
- 10 radijsjes
- het sap van 1 limoen
- 1/2 theelepel olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper
- halve eetlepel fijngesneden koriander
Details
(6 beoordelingen)
Bron: Het boek Love & Lemons
Voorbereiding:
10 minuten
Kooktijd:
5 minuten
Totale tijd:
15 minuten
Voor:
4 personen
Categorie: Bijgerecht
Soort keuken:
Nederlands
Lekker, snel en makkelijk. Dit is niet eens een recept, het is simpelweg het samenvoegen van een paar ingrediënten, en weer eens wat anders dan radijsplakjes met een rauw uitje, zout en peper en wat mayonaise (zo maakte mijn moeder het vroeger).
In het officiële recept wordt koriander gebruikt maar wij houden niet zo van de smaak (en vooral geur) van korianderblad en hebben het vervangen door lekker frisse peterselie. En de bosuitjes kun je uiteraard ook vervangen door bijvoorbeeld stengelui of rode ui.
Wij vinden dit erg lekker als bijgerechtje bij bijvoorbeeld chili con/sin carne of taco’s.
Instructies
Stap 1: Voorbereiden
Was de appel (je gebruikt de appel met schil), snijd in 4 kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakjes en vervolgens in lucifer dunne reepjes. Was de radijsjes en snijd ook die eerst in plekjes en vervolgens in lucifer dunne reepjes. Halveer de bosuitjes en snijd ze vervolgens in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn (ik gebruikte geen koriander maar peterselie, zie toelichting)
Stap 2: Samenstellen
Meng de appelreepjes met radijsreepjes, bosuiringetjes en gehakte koriander. Druppel er de olijfolie over en het sap van 1 limoen. Maak op smaak met zout en peper en hussel nog even door.