Bramen- en kokoskoek
Herkomst recept: website Caroline Brouwer
Ingrediënten:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram havermout
- 280 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram koude boter, in blokjes
- 75 gram gemalen kokos
- 2 eieren, losgeklopt
- 350 gram verse bramen
Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (bij voorkeur vierkant of langwerpig) bakblik van 23 cm) in en beleg de zijkanten met bakpapier. Doe het zelfrijzend bakmeel, de havermout en suiker in een grote kom. Doe de boter erbij en kneed snel met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Meng de gemalen kokos erdoor en houd ongeveer 125 gram van dit kruimeldeeg apart voor de kruimellaag. Doe bij het kruimeldeeg dat je nu overhoudt de 2 losgeklopte eieren en meng het er goed doorheen. Verdeel het deeg in de vorm en druk het met de achterkant van een lepel aan. Verdeel de bramen over het deeg en strooi vervolgens het achtergehouden kruimeldeeg erop. Zet de vorm 60 tot 75 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en een prikker schoon uit de taart komt. Laat de koek afkoelen in de vorm, haal de koek daarna uit de vorm en snijd in 16 vierkanten.
Heerlijke koek! En eigenlijk heel gemakkelijk te maken. Ik heb het ook nog een keer in de wintermaanden gemaakt, met bramen uit de vriezer, en natuurlijk is vers het lekkerst, maar het was toch ook met bevroren bramen niet te versmaden. Sorry voor de lelijke foto’s, maar ik bakte de koek aan het begin van de avond bij lamplicht en aan het eind van de avond was de koek op, dat zegt wel genoeg 🙂 . Kijk voor betere foto’s even op de website van Caroline Brouwer (en kijk dan gelijk even welke heerlijke recepten ze nog meer op haar website heeft staan).