Gebakken polenta met tomaat
4 personen
herkomst recept: ?
Ingrediënten:
- 7,5 deciliter groentebouillon
- 175 gram polenta
- een flinke hand fijngehakte peterselie
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 grote vleestomaten, in plakken gesneden
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Recept:
Breng de bouillon aan de kook en roer de polena er dan doorheen. Zet de pan op laag vuur en blijf roeren tot de polenta is ingedikt en na een minuut of 5 loslaat van de bodem. Maak op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Smeer de polenta uit in een licht ingevette, ondiepe schaal tot een lap van 3/4e centimeter dik. Laat afkoelen en snijd dan in vierkantjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal lichtjes in en leg afwisselend plakjes tomaat en plakjes polenta dakpansgewijs in de schaal. Rasp er tot slot de Parmezaanse kaas over en bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 200 graden.