Aardappel-courgettetaart
Ingredienten
- 350 gram courgettes
- 1 kilo geschilde aardappelen (dus schoon gewogen)
- 125 ml kookroom
- 3 eieren
- 2 uien
- 150 gram spekreepjes
- 2 stengeluitjes
- zout, peper (of een groentebouillonblokje) naar smaak
Details
(4 beoordelingen)
Voorbereiding:
30 minuten
Kooktijd:
75 minuten
Totale tijd:
105 minuten
Voor:
4 personen
Categorie: Hoofdgerecht
Soort keuken:
Nederlands
Instructies
Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de courgettes en bestrooien ze met wat zout. Laat een half uurtje staan. Doe de courgetterasp vervolgens in een zeef en druk er zoveel mogelijk van het vocht uit. Kook 1 kilo geschilde aardappelen 12 tot 15 minuten in groentebouillon (bijvoorbeeld van tablet). Giet af en laat wat afkoelen. Bak 150 gram ontbijtspek in een droge koekenpan tot ze goudbruin worden. Voeg 2 kleine gesnipperde uien erbij en fruit die nog een paar minuten mee. Laat afkoelen. Snijd 2 stengeluitjes in dunne ringetjes.
Stap 2: Mengen
Meng de goed uitgelekte courgetterasp met de gebakken spekjes en uien, en de rauwe stengeluiringetjes. Rasp de aardappelen grof en meng ook dat door het courgettemengsel. Klop 3 eieren met 125 ml kookroom los en roer dit door het aardappel-courgettemengsel. Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3: Oven/serveren
Doe het mengsel over in een ingevette springvorm (ongeveer 22 centimeter), en bak de taart in 40 tot 45 minuten gaar. Let het laatste kwartier even goed op, als de randjes gaan verbranden kun je een stuk aluminium folie op de taart leggen zodat de taart niet te donker wordt/verbrandt. Warm, maar zeker ook koud lekker.