Courgettekoekjes
hapje of bijgerecht
Herkomst recept: ?
Ingrediënten:
- 3 kleine courgettes
- 1 eetlepel boter
- 1 deciliter olijfolie
- 2 grote uien, fijngesnipperd
- 100 gram jong belegen geraspte kas
- 100 gram bloem
- 4 eieren
- 3 eetlepels fijngesneden basilicum
- zout / peper
Recept:
Courgettes raspen, met wat zout bestrooien en in een vergiet 15 minuten uit laten lekken. Boter in een pan verhitten en de gesnipperde uien 3 minuten zachtjes bakken. Uitgelekte courgetterasp erbij doen en nog 2 minuten bakken. Courgette/uimengsel van het vuur halen, wat afkoelen en mengen met kaas, bloem, eieren en basilicum. Op smaak brengen met zout en peper. Goed doormengen. Olie in een koekenpan verhitten en hoopjes courgettemengsel van ongeveer 1 eetlepel per hoopje in de pan maken. Iets plat drukken en aan beide kanten goudbruin bakken.