Broccoli-cocktail
Details
Categorie: Salade
4 personen
Herkomst recept: ?
Ingrediënten:
- 250 gram broccoli
- 3 tomaten
- 125 gram Camembert
- 1 deciliter crème fraîche
- zout, peper
- 2 eetlepels Pernod (of een andere anijsdrank)
- gemengde sla (liefst groen)
- 50 gram grof gehakte Pistachenootjes
Recept:
Maak de broccoli schoon en snijd ze in niet te grote roosjes. Kook de broccoli vervolgens in water met wat zout in ongeveer 8 minuten beetgaar. Spoel direct goed met koud water af en laat uitlekken. Snijd de tomaten kruislings oppervlakkig in, dompel ze 20 seconden in kokend water en verwijder dan de velletjes. Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de Camembert in blokjes. Meng de crème fraîche met de Pernod en roer los tot een sausje, breng op smaak met zout en peper. Was de sla en droog ze goed, bekleed hiermee 4 cocktailglazen. Meng de blokjes Camembert met de broccoliroosjes en tomatenblokjes en leg dit op de slablaadjes. Schenk er dan wat saus over en strooi er tot slot de grof gehakte pistachenootjes over.