Broccoli-salade
Details
Categorie: Bijgerecht
4 personen
Herkomst recept: ?
Ingrediënten:
- 600 gram broccoli
- 3 eetlepels walnotenolie
- zout en peper
- mespunt suiker
- 2 sjalotten, in dunne ringen
- sap van 1/2 citroen
- 2 tot 3 eetlepels pijnboompitten
- 1/2 krop ijsbergsla
Recept:
Broccoli wassen en in roosjes verdelen. In kokend water in ongeveer 3 minuten beetgaar koken. Broccoli met koud water afspoelen en uit laten lekken. In steelpan 1 eetlepel walnootolie verhitten en sjalottenringen zachtjes aanfruiten. 2 eetlepels walnootolie met citroensap, suiker, zout en peper tot dressing roeren. Afgekoelde broccoliroosjes door dressing mengen. Pijnboompitjes in droge koekenpan op zacht vuur roosteren tot ze goudbruin zijn. IJsbergsla in repen snijden en op een schaal leggen, broccolisalade erover verdelen, pijnboompitten erover strooien.