Salade van gemarineerde artisjokken

Details

(1 beoordelingen)

Categorie: Salade

4 personen

herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • zout
  • 4 artisjokken
  • 1 citroen
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 sjalotje in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, ragfijn gesneden
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • zout / peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1/2 eetlepel fijngesneden kervel
  • 1/2 eetlepel fijngesneden dragon

Recept:

Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Maak de artisjokken schoon, verwijder buitenste bladeren en steel wrijf ze in met citroensap. Leg ze in het kokende water en druk ze onder water door er een vergiet op te leggen. Kook ze in 30 minuten gaar. Afgieten en de artisjokken uit laten lekken. Trek de blaadjes eraf (bewaren!) en verwijder “hooi” (ook wel “baard” genoemd). Snijd het hart in stukken en meng het met de ui, sjalot, knoflook. Maak een vinaigrette van de mosterd, azijn, zout, peper. Voeg de olijfolie al roerend druppelsgewijs toe tot het geheel wat dikker wordt.

Roer het citroensap en alle kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Giet 2/3 deel over de artisjokhartstukjes, goed mengen. Doe 1/3 deel in een kommetje. Serveer de artisjokhartensalde op bordjes en zet het kommetje met vinaigrette op tafel met de blaadjes artisjok. Eet de salade en doop de blaadjes in vinaigrette en eet het vruchtvlees uit de blaadjes.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief