Preisoep
voorgerecht 4 personen
Herkomst recept: ?
Ingrediënten:
- 2 preien
- 250 gram aardappelen
- 1 grote vleestomaat
- 30 gram boter
- 1/2 theelepel thijm
- 125 ml crème fraîche
- 1 liter kruidenbouillon
- zout en peper
Recept:
Stukje wit van de prei in fijne ringetjes snijden en apart houden. Rest in grove ringen snijden. Aardappelen schillen en in blokjes snijden. Tomaten 15 seconden in heet water dompelen, ontvellen en in stukjes snijden. In de boter aardappelen, prei en tijm 10 minuten smoren. Kruidenbouillon toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten koken. Daarna pureren en eventueel zeven. Crème fraîche toevoegen en soep op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor het serveren de preiringetjes en tomaatstukjes toevoegen.