Salade van krulandijvie en gorgonzola
4 personen
Herkomst recept: ?
Ingrediënten:
- 3 sneetjes witbrood zonder korst
- 0,5 deciliter olijfolie
- 1 teentje knoflook
- zout, grof gemalen peper
- 1/2 theelepel fijngesneden verse rozemarijn
- 1 krop krulandijvie
- 125 gram gorgonzola of andere blauwaderkaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels verse fijngeknipte bieslook
Recept:
Snijd het brood in blokjes van 1/2 tot 3/4 centimeter. Verhit de olie in een pan en fruit er de knoflook in. Zet het vuur wat hoger en voeg de broodblokjes toe samen met de rozemarijn en bak tot de broodblokjes goudbruin zijn. Strooi er dan zout en grof gemalen zwarte peper over en laat de croutons op een stukje keukenpapier uitlekken. Was de krulandijvie, haal de blaadjes los en verwijder eventuele harde nerven, droog de blaadjes in de slacentrifuge. Doe de andijvieblaadjes in een schaal, snijd de Gorgonzola in kleine blokjes en meng die door de andijvie. Meng de witte wijnazijn met de 2 eetlepels olijfolie en maak op smaak met zout en peper. Druppel dit over de salade, strooi de bieslook erover en de croutons. Hussel een keer om en serveer direct, lekker met warm, knapperig bruin brood.