Black Krim
- Plant: Stamtomaat
- Tomaatsoort: Vleestomaat
- Kleur: Paarsbruin
- Grootte: 7 tot 9 centimeter
- Gewicht: 147 tot 254 gram
- Opbrengst: Prima
- Teeltduur: Middelvroeg
Dit ras is voor een vleestomaat behoorlijk vroeg. Ze heeft een mooie donker mahoniebruine kleur.
De smaak: een lekkere volle tomatensmaak, vlezig en goed sappig.
De black krim is een late varieteit. En dat is zo jammer ik heb het buiten geplant prachtige tomaten hangen er nog aan van wel 450 gram.
Maarrr zijn nog groen. Wat kan ik doen om deze tomaten rijp te krijgen?
Eën massale oogst heb ik van 1 plant ongelooflijk.
Wel zo.n 45 tomaten. Waarvan 15 al verwerkt die rijp aan de plant werden.
Graag uw antwoord.
Ik heb ze toch maar afgeplukt omdat de takken gaan rotten en zo ook de tomaten.
In dozen gelegd met kranten en bananen en appels ..is dat juist?
Dag Conny,
Ik leg al mijn groene tomaten (maar die al wel groot genoeg zijn) in een houten kist. Eerst een laag krantenpapier, daarop de tomaten en daarop opnieuw bedekt met krantenpapier. Zo laat ik al mijn onrijpe tomaten rijpen op kamertemperatuur. Ik leg er voor derest niets bij. Soms kan ik einde december nog tomaten eten, weliswaar niet meer dezelfde smaak als in de zomer. Grt Carine
Conny, je doet het goed. Meestal wordt aangeraden de tomaten in het donker te laten “rijpen” (100% rijp worden ze nooit). Reken op… 3-4 weken? Ik zou er ook voor zorgen dat het ethyleengas van de rijpende bananen niet ontsnapt, al zou ik de tomaten nu ook niet in een plastiekzak steken (rotting). Mss weet iemand meer?
Wat jij “rotting” noemt is wellicht de plaag. Ik zou daarom de geplukte vruchten regelmatig controleren voor het geval dat de plaag er al in zit (als je niet oplet, rot je hele oogst weg).