Sweet Banana
- Herkomst: Hongarije
- Kleur: Rood
- Smaak: friszoet, kruidig, knapperig
- Opbrengst: prima
- Teeltduur: Vroeg
Vrij bekende paprika, al zie je nog wel wat verschillende rassen onder verschillende namen die allemaal zo ongeveer dezelfde eigenschappen hebben (Sweet Banana, Banana Sweet, Hungarian Sweet Banana, etc.).
Prima planten geven een prima opbrengst van prima paprika’s. De planten werden hier zo’n 80 centimeter hoog en niet heel breed.
Na de bloei van witte bloempjes verschijnen de paprika’s. Ze zijn natuurlijk niet echt banaanvormig, maar wel langwerpig. Ze zijn niet heel groot (zo’n 12 tot 16 centimeter lang). De paprika’s beginnen lichtgeel, hebben medium dik vruchtvlees en een lekkere frisse, knapperige paprikasmaak. Met het rijpen worden de paprika’s lichtrood, zoeter en warmer van smaak.
Ik kon op 31 juli de eerste rijpe paprika oogsten, de opbrengst was prima.
Wat ik toch weer prachtig vindt, is dat bij mij enkele ook paars tinten laten zien in het begin stadium, waar anderen nog geheel geel zijn, zijn sommige geel/paars van dezelfde plant. Zal dit komen omdat de zaden wellicht niet ras zuiver meer zijn?
Hallo Kevin,
Dat zou kunnen. Maar ik heb ook wel gezien dat kou voor een paarsige gloed kan zorgen bij witgele paprika’s. En met wat extra koude nachten in april en mei kan ik me voorstellen dat dat ook mee kan tellen. Als zaden gekruist zijn zie je vaak dat niet alleen de kleur maar ook de vorm en uiteindelijke grootte van de vrucht net een beetje anders is. Ik vrees dus dat er nog wat geduld nodig is voor je vast kunt stellen of ze wel of niet gekruist is, wanneer er eenmaal grotere vruchten in de plant hangen wordt dat meer duidelijk.
groetjes,
Diana
Harstikke bedankt voor het verhelderende antwoord.