Lombardo
- Herkomst: Italië
- Kleur: Rood
- Smaak: zachtzoet,iets kruidig, soms in een warme zomer ook een kleine hint van heetheid
- Opbrengst: zeer goed
- Teeltduur: Vroeg
Deze paprika lijkt op een cayennepeper; lang en smal, maar ze is dus een paprika. Dunwandig, zachtzoet van smaak, zeer geschikt om te drogen (voor al dan niet gerookt paprikapoeder). Maar ook lekker als knapperige groente in bijvoorbeeld een salade, salsa of roerbak. Doordat ze zo dunwandig is bevat ze niet veel vruchtvlees.
De planten worden zo’n 80 centimeter hoog en moeten wat worden opgebonden om niet om te vallen onder het gewicht van de grote hoeveelheid pepervormige paprika’s. Ik heb deze Lombardo al vaker geteeld en ze is altijd een vroege paprika (rijpt in de kas begin juli al), en daardoor zeker ook geschikt voor de buitenteelt (mist tijdig gezaaid en vanaf mei in een pot op een warme plaats).
Hallo Diane, deze paprika ga ik dit jaar voor het eerst zaaien. Dank voor de uitgebreide uitleg over de Deno methode. Vanmiddag heb ik de zakjes tegen het modem geplakt. Ben benieuwd. Nu lees ik dat dit een hoge plant is. Kun je die die dan ook per 3 uitplanten? Of gaan ze elkaar dan in de weg zitten? Dank voor je antwoord! Hartelijke groet, Mirjam
Hallo Mirjam,
Ja, ze werd hier een vrij hoge plant. Maar dat kan ook met de omstandigheden van dat jaar te maken hebben hoor (denk aan standplaats, grondsoort, temperatuur, voeding, etc.).
En als het om het bij elkaar planten van 3 zaailingen/planten gaat maakt het niet heel veel uit of een plant hoog wordt of niet, dus ook deze Lombardo kun je inderdaad gewoon per 3 verspenen en later ook uitplanten (uiteindelijk gaat het erom of de wortels elkaar in de weg gaan zitten en dat is niet het geval).
groetjes en veel plezier en succes met de verdere opkweek!!
Diana