Aardbeiencake met yoghurt

Ingredienten

  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 225 gram suiker
  • 2 eieren
  • 135 gram Griekse yoghurt
  • rasp van 1 limoen
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 vanillepeul
  • 125 gram aardbeien (schoon en in kwarten gesneden)
  • 150 gram aardbeien voor garnering
  • een scheutje vlierbloesemsiroop of Limoncello (zie recept)

Details

(2 beoordelingen)

Bron: Gartine
Voorbereiding: 25 minuten
Kooktijd: 70 minuten
Totale tijd: 95 minuten
Categorie: Bakken - Zoet
Soort keuken: Mengelmoes

Een heerlijke cake! En niet moeilijk te maken, als je maar goed controleert met een prikker wanneer de cake gaar is. Ik maakte deze cake en een andere aardbeiencake op 1 dag en het is lastig te ze zeggen welke cake ik lekkerder vond, allebei heerlijk. Eigenlijk zou een combinatie van deze 2 cakes het allerlekkerst zijn, want ik vond van de andere cake de plaats en hoeveelheid aardbeien het lekkerst (cake werd er ook lekker smeuïg van), maar de diepte van de smaak van deze cake het lekkerst (door de vanille, yoghurt en citroenrasp).

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Vet een cakevorm van 24 centimeter lengte in met boter en beleg bodem en zijkanten met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onderwarmte.

Stap 2: Voor het beslag

Klop met een garde de eieren los. Voeg vervolgens de zachte boter, suiker, yoghurt, vanillemerg en limoenrasp toe en klop dit tot het een homogeen mengsel is. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom uit en spatel dit door het mengsel. Als dit goed gemengd is spatel je voorzichtig de 125 gram aardbeien erdoor.

Stap 3: Bakken en serveren

Schep het beslag met aardbeien in de cakevorm en bak de cake 60 tot 70 minuten (tot een satéprikker schoon uit de cake komt). Laat afkoelen. Serveer met de aardbeien (die je een uurtje van tevoren eventueel hebt gemarineerd in bijvoorbeeld wat vlierbloesemsiroop, muntsiroop, limoncello, of wat suiker en citroensap).

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief