Rumtopf van rode vruchten
Details
voor 5 potten van 400 cc
Ingredienten:
- 600 gram rood fruit (aalbessen, aardbeien, bramen, frambozen, zwarte bessen, kersen, pruimen)
- 250 gram kristalsuiker
- 1 liter witte rum van 40 % alcohol
Recept: Maak alle fruit schoon: was het, verwijder steeltjes en blaadjes, van pruimen de schil en pit verwijderen en in stukjes snijden, kersen ontpitten, etc. Maak het fruit na het wassen zo droog mogelijk (uitlekken en droogdeppen met keukenpapier). Maak de potten goed schoon met een sopje en daarna kokend water. Verdeel de vruchten evenredig over de potten. Verdeel de suiker evenredig over de potten. En schenk vervolgens de rum evenredig over de potten.
Sluit de potten goed af en zet ze koel en donker weg. Schud elke paar dagen even zodat de suiker goed kan oplossen. Laat bij voorkeur een paar weken staan voor je een pot openmaakt en gebruikt (dan kunnen de smaken in de alcohol zich ontwikkelen).
12 maanden houdbaar.